Accesoriile de baie sunt elemente esentiale care confera personalitate si schimba ambientul intregului spatiu. Alegerea accesoriilor potrivite completeaza stilul de amenajare interior si imprima o nota eleganta, ceea ce face ca baia sa arate mai confortabil.

Accesoriile pentru baie: sfaturi utile care iti influenteaza decizia

Inainte de orice, analizeaza spatiul disponibil si designul baii. Observa care sunt zonele cele mai potrivite pentru amplasarea anumitor accesorii si ulterior poti decide cu privire la categoria sau forma lor.

Limiteaza-te la accesoriile esentiale

Fa o lista cu ce ai nevoie si opreste-te strict la accesoriile de baie indispensabile pentru a nu incarca inutil spatiul, mai ales daca locuiesti la bloc.

Concentreaza-te pe elementele de baza, precum robinetele, chiuveta, suportul pentru prosoape, bideul si oglinda. Acestea trebuie sa se armonizeze designului ales si in functie de ele vei alege si restul elementelor pentru baia ta.

Importanta accesoriilor mici

In aceasta categorie amintim de perdelele de dus, dozatorul pentru sapun, suportul pentru prosoape si cel pentru hartie igienica. Desi sunt elemente mici, acestea pot influenteaza masiv ansamblul baii.

Chiar si cand te gandesti la accesorii marunte, obisnuieste-te sa iei in calcul totul, de la culoare, forma, textura, marime si pana la material.

Corpurile de iluminat

La fel ca si accesoriile, inclusiv corpurile de iluminat schimba semnificativ decorul baii. Este indicat sa existe cel putin un corp de iluminat in baie. De exemplu, foloseste o lumina in tavan drept sursa principala. Suplimentar, adauga un corp de iluminat langa oglinda.

Materiale recomandate pentru accesoriile de baie

In zonele de dus sau langa cada, plaseaza accesorii confectionate din plastic. Acestea se curata usor, se usuca rapid si au rezistenta la coroziune.
Otelul si aluminiul sunt deosebit de rezistente la umiditate si in plus, ofera un aspect elegant intregii bai.

De exemplu, pentru bateriile de dus cele mai indicate sunt alama si inoxul. Acesta din urma impresioneaza prin rezistenta crescuta la rugina si la utilizari. Alama este un material potrivit pentru designul rustic, vintage sau clasic.

Otelul, polimerul si ceramica sunt materialele recomandate in cazul vaselor de WC, datorita rezistentei crescute la produse chimice si la absorbtia mirosurilor neplacute.

Accesorii ‘’must-have’’ pentru orice baie, indiferent de stilul de amenajare

Suporturile pentru sapun si paharele pentru periutele de dinti elibereaza enorm spatiul de pe marginea chiuvetei si astfel simplifica procedura de curatare a acestei zone. Nu lasa obiectele de igiena aruncate la voia intamplarii.

Suporturile speciale asigura ca aceste obiecte sunt in perfecta stare si pot fi folosite in deplina siguranta.

Daca vrei sa ai mereu la indemana prosoape de baie curate, foloseste cu incredere suporturile, etajerele sau cosurile de depozitare, in loc sa le asezi direct pe calorifere.
Perdeaua de protectie pentru cabina de dus are rolul de a proteja intimitatea zonei si de a bloca raspandirea apei pe pardoseala.

Un model elegant se va integra in ambientul baii si va contribui la mentinerea unui spatiu curat si uscat.

Tot ce iti mai ramane de facut este sa urmezi ghidul de mai sus pentru a-ti amenaja baia dupa preferintele personale. Orienteaza-te catre produse de calitate superioara, care sa garanteze rezistenta la umiditate si la utilizari in timp.