Naturopatia, care isi trage practicile din multe culturi, se bazeaza pe notiunea de putere vindecatoare a naturii si se concentreaza pe prevenirea si tratamentul bolilor prin adoptarea unui stil de viata sanatos, tratament naturist si utilizarea abilitatilor de vindecare innascute ale corpului.

De asemenea, se axeaza pe determinarea cauzei bolii, mai degraba decat pur si simplu tratarea simptomelor.

Unele dintre principiile acestui sistem nu difera mult de sistemele traditionale de vindecare, cum ar fi Ayurveda si medicina traditionala chineza.

Naturopatia implica o filozofie holistica care poate aduce beneficii persoanelor cu boli de inima, diabet de tip 2 si probleme psihice. Conceptul de naturopatie a fost implementat pentru prima oara intr-o farmacie – farmacia Minunea Naturii.

Naturopatia utilizeaza o combinatie de terapii, inclusiv urmatoarele:
• Dieta
• Suplimente naturiste
• Plante medicinale
• Acupunctura
• Terapii fizice (cum ar fi terapia fierbinte sau rece, ultrasonografie si masaj)
• Terapii ale corpului si mintii
• Terapie prin exercitii (kinetoterapie) 
• Hidroterapia

Minunea Naturii – prima farmacie naturopata din Romania 

Naturopatia ne arata cum sa alegem si sa folosim elemente inofensive ale naturii si cum sa le cunoastem si sa le aruncam pe cele care sunt daunatoare sanatatii, precum si sa intelegem si sa respectam legile naturii, pentru a obtine echilibrul fizic, mental si spiritual adecvat al corpului nostru.

Specialistii care fac parte din echipa farmaciei Minunea Naturii se dedica complet acestei practici, ajutand pacientii sa-si sporeasca puterea si sa-si imbunatateasca functiile din organism.

Aceste aspecte sunt intarite de recomandarea celor mai bune suplimente naturiste, regasite la Minunea Naturii – farmacie naturista.

Cu ajutorul acestor produse si cu indrumarea profesionistilor care au pus bazele primei farmacii naturopate din Romania, pacientii sunt ajutati pentru a obtine eliminarea toxinelor si a introduce in dieta utilizarea remediilor naturale, pentru ca acestea sa ajute la expulzarea acelor substante care nu sunt benefice pentru noi. 

Beneficiile si principalele caracteristici ale naturopatiei

Naturopatia nu se bazeaza doar pe puterea vindecatoare pe care natura ne-o ofera, dar si pe capacitatea de auto-vindecare a propriului nostru corp. Putem rezuma beneficiile multiple ale naturopatiei in urmatoarele puncte:

Ofera tratamente mai putin agresive pentru organism decat alte tipuri de medicamente pe baza de substante chimice.
Este de fapt cautarea bunastarii generale, chiar trateaza emotiile, nu doar disparitia simptomelor.

Substantele sale vindecatoare nu lasa reziduuri sau efecte secundare in corpul nostru, deoarece sunt remedii complet naturale. 

Produsele naturiste utilizate in neuropatie au rol de preventie, dar si de vindecare asupra anumitor afectiuni. 

Farmacia Minunea Naturii

In cadrul acesteia, nu se promoveaza doar ajutorul pe care plantele ni-l ofera, ci si concepte care contribuie la un stil de viata cat mai sanatos, prin imbinarea alimentatiei cu etapele de detoxifiere, exercitii fizice regulate, gandire pozitiva, dar si terapii care vin in completarea unei stari de sanatate excelente. 

Sanatatea este mai presus de orice, ca atare nu uita sa introduci in rutina zilnica o dieta sanatoasa, sport, odihna si hidratare. Pe langa acestea, remediile naturiste au si acestea un aport in sustinerea unui stil de viata echilibrat.

Naturopatia trateaza pacientul ca un intreg, pentru ca mintea, corpul, emotiile si starea de spirit sa fie mereu in cea mai buna forma.